27 Απριλίου 2014

Πρόσκληση σε παρουσίαση: "Σκίτσα και προκλητικές γελοιογραφίες: υπάρχουν όρια;"

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η ομάδα «Δίκαιο και Τέχνη» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Μαΐου και ώρα 16.00 στο χώρο Etage Litteraire της Στοάς του Booze Cooperativa (1ος όροφος, Κολοκοτρώνη 59Β) σε παρουσίαση με θέμα: 

«Σκίτσα και προκλητικές γελοιογραφίες: υπάρχουν όρια;»

Θα προβληθούν σκίτσα και γελοιογραφίες ελλήνων και ξένων δημιουργών, που έχουν ήδη απασχολήσει για διάφορους λόγους τη νομική επιστήμη (θεωρία, νομολογία) ή που δίνουν αφορμές για πολύπλευρο νομικό προβληματισμό.



Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η σημασία της υπαγωγής του σκίτσου και της γελοιογραφίας στην έννοια των πνευματικών έργων, η ειδική εφαρμογή της ελευθερίας τέχνης ή του τύπου στα σκίτσα και τις γελοιογραφίες, οι νόμιμοι ή συμβατικοί περιορισμοί που μπορούν να τεθούν στη δημιουργία ενός σκιτσογράφου ή γελοιογράφου και ιδίως οι λόγοι που καθιστούν πρόσφορους ή και αναγκαίους τους περιορισμούς αυτούς καθώς και οι τυχόν μορφές συλλογικής προσβολής της προσωπικότητας μέσω ενός σκίτσου ή μιας γελοιογραφίας.

Την επιμέλεια της παρουσίασης έχουν ο υπ. Δρ. Νομικής Γιώργος Λιανός, η κάτοχος Δ.Μ.Ε. Αστικού Δικαίου Χριστίνα Μαγειρία και η Βιβλιοθηκονόμος Βάσω Στρακαντούνα με τη συνεργασία του διακεκριμένου σκιτσογράφου/γελοιογράφου Μιχάλη Κουντούρη και της Δρ. Νομικής Πιερρίνας Κοριατοπούλου.

Στον ίδιο χώρο και στο πλαίσιο της παρουσίασης αυτής θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 2/5/2014 μέχρι 4/5/2014 και έκθεση γελοιογραφίας με έργα των Τάσου Αναστασίου, Σπύρου Δερβενιώτη, Μιχάλη Κουντούρη, Ηλία Μακρή, Βασίλη Παπαγεωργίου, Νικόλα Στεφαδούρου και Βαγγέλη Χερουβήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου